Termenii și Condiții

Vîrsta și experiența șoferului

Pentru a putea închiria o mașină, este necesar să aveți vîrsta mai mare de 23 ani și experiență de șofer categoria B de minim 3 ani

 

Costuri și depozit

Achitarea serviciului de chirie se face la data semnării contractului și se achită integral pe toată perioada de chirie stabilită în contract. Plata se efectuează în numerar sau transfer bancar.

Clientul are obligația de a depozita o garanție de la 50 pînă la 100 EUR, în dependență de clasa mașinii, sau o garanție de 500 EUR pentru închirierea mașinii pentru deplasare peste hotare. Depozitul este returnat integral la data expirării contractului și returul mașinii în starea inițială în care a fost închiriat. Depozitul nu se returnează în cazul în care clientul a pricinuit daune autoturismului din neglijența sa.

Persoanele juridice pot achita prin transfer.

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la telefon sau prin email.

Durata minimă de chirie

Durata minimă de chirie este de 24 de ore.

Întocmirea contractului de chirie durează aproximativ 10-15 de minute.

 

Procedura de rezervare

Se acceptă rezervări prin telefon și email.

Dacă vă aflați peste hotare, ne puteți contacta și prin Viber sau Whatsapp nr. +373 68 867 867.

De asemenea, ne puteți scrie pe pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/chiriiauto

În cazul în care doriti sa închiriaţi un automobil imediat, vă rugăm să ne telefonați la tel. 068 867 867.

 

Starea mașinii la primire și predare

Mașina se predă în stare tehnică bună, curată la exterior și în salon, cu rezervorul plin.

În cazul în care mașina se predă în stare murdară, locatarul (clientul) trebuie să plătească 300 de lei pentru spălarea complexă a mașinii.

Dacă mașina este prea murdară pentru a fi examinată la momentul predării și a observa eventualele zgîrîieturi, ne rezervăm dreptul să refuzăm primirea mașinii, pînă nu este rambursată în stare curată.

Utilizarea mașinii închiriate

Pentru a închiria o mașină, veți semna un contract de locațiune (chirie).

În contract sunt prevăzute următoarele reguli de utilizare a automobilului închirat, pe care vă obligați să le respectați:

 • Respectarea regulilor de circulație în R. Moldova prevăzute în Regulamentul Circulației Rutiere.
 • Autoturismul trebuie să fie condus exclusiv de persoana care a semnat contractul de chirie (dacă nu este prevăzut și un șofer adițional).
 • Să nu folosească autoturismul în scopuri comerciale, taxi sau transport de pasageri.
 • Să nu utilizeze automobilul în curse.
 • să nu remorcheze cu automobilul care face obiectul prezentului contract orice alt vehicul, remorcă sau alt obiect şi/sau să supraîncarce automobilul.
 • Să nu conducă automobilul în caz de defecţiune tehnică.
 • Să conducă autoturismul doar pe drumuri publice, să meargă pe drumuri înzăpezite, păduri, sau să participe cu el în activități de vânătoare.
 • Să nu urce în automobil mai mulți pasgeri decât locurile prevăzute în autoturism.
 • Să respecte regulile de exploatare a autoturismului prevăzute de fabricant.
 • Să nu lase autoturismul fără supravegere și să-l parcheze în parcare autorizată pe toată perioada de chirie.
 • Să anunțe imediat compania, poliția rutieră, pompieri etc, în cazul unui accident rutier și să ia măsuri pentru securitatea personală și a autoturismului închiriat.
 • Este strict interzisă părăsirea teritoriului R. Moldova și intrarea în regiunea Trasnistreană fără acordul companiei.
 • Automobilul nu va fi lăsat cu uşile, geamurile şi portbagajul descuiate sau deschise, cu cheile în contact şi/sau actele automobilului în interiorul automobilului.

Contractul de închiriere prevede și alți termeni și condiții. Este necesar să le citiți cu atenție înainte de semnarea contractului.

 

 

Prelungirea contractului și întârzieri

Suntem loiali pentru întîrzieri scurte la predarea mașinii, mai ales dacă suntem informați telefonic preventiv.

Totuși, mașina poate fi rezervată de o altă persoană la scurt timp după încheierea contractului iar întîrzierea îndelungată îi poate cauza deranj noului client

Prima oră de întîrziere peste cele 24 ore a ultimei zile de închiriere va fi taxată cu 100 lei, următoarele 2 ore cu 150 lei/oră. Pentru mai mult de 3 ore de întîrziere locatarul va fi taxat ca pentru o zi întreagă, iar la trecerea a 24 de ore de la expirarea contractului, în cazul neprelungirii contractului şi neprezentării automobilului, survine responsabilitatea locatarului conform Codului Penal al Republicii Moldova, Articolul 1921, “Răpirea mijlocului de transport”, iar locatorul are dreptul să declare la organele de poliţie automobilul drept dispărut.

Dacă clientul solicită prelungirea contractului, atunci acesta va fi prelungit la aceleași condiții stabilite la data semnării contractului. Dacă la prelungirea contractului va fi atins un număr de zile în care grila noastră de costuri prevede reducerea prețului pe zi, va fi recalculat prețul întregului contract – în favoarea clientului iar acesta va plăti doar diferența.

Asigurarea și taxele de drum

Automobilele sunt asigurate cu asigurare de răspundere civilă obligatorie.

Pentru plecare peste hotare, se poate solicita și cartea verde. Taxele de drum, în cazul plecării peste hotare nu sunt incluse în preț.